Sobre aquest blog

Dani_petita
Dani Vilaró (Barcelona, 1972)

Sóc periodista, ara faig soroll des de Sant Cugat del Vallès. Faig el que puc i em mouen els drets humans i la solidaritat, el periodisme i la comunicació orientada al canvi, l’activisme social i tot el que passa al món.

Crec en les xarxes socials per connectar i activar persones, però sense caure en fascinacions acrítiques per la tecnologia. Un ciberactivista tunisià Slim Amamou ho recordava: “La tecnologia connecta, la gent fa la revolució”.

He treballat sempre en un periodisme que es pot etiquetar de “social”: Ràdio Estel, Canal Solidario.org i OneWorld.net van ser els llocs on vaig començar seriosament. Des de 2010 sóc a Amnistia Internacional Catalunya. Enmig, un apassionant període de 5 anys a l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD) de la Generalitat participant de la construcció d’unes polítiques públiques de cooperació, pau i drets humans a Catalunya. Des de 2013 també col·laboro (i m’ho passo molt bé) al Solidaris de Catalunya Ràdio, on miro de posar el dit a la nafra a vulneracions de drets humans arreu del món. I des de l’any passat també faig de profe universitari a la UOC, als estudis de Ciències de la Informació i la Comunicació.

M’agrada xerrar i escriure (també ficció, que acabo d’enllestir el meu primer llibre de contes). En aquest blog es parla i s’escriu de cooperació, drets humans, pau, periodisme i comunicació, internet i xarxes socials, activisme i moviments socials i actualitat internacional.

I això d’El Segon Plat? Perquè és el segon blog que obro. I perquè entenent que tots avui dia accedim pertot a molta (massa) informació i que ens movem per la delicada línia del risc de saturació (si és que ja no hi som de quatre grapes), aquest blog vol ser un segon plat del menú, un senzill complement informatiu i reflexiu que tanqui l’àpat però sense enfarfegar.

Espero trobar-vos i que m’hi acompanyeu.

Les opinions expressades en aquest blog són meves i personals i no representen l’organització per a la qual treballo, i les cedeixo amb gust a qui les vulgui compartir, discutir, reformular, rebatre, riure-se’n (amb respecte això sí)…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s