Sobre aquest blog

Dani-vilaro
Dani Vilaró (Barcelona, 1972)

Sóc periodista i visc a Sant Cugat del Vallès. Em mouen els drets humans i la solidaritat, la comunicació orientada al canvi, l’activisme social i tot el que passa al món i té a veure amb la informació internacional.

Crec en les xarxes socials per connectar i activar persones, però sense caure en fascinacions acrítiques per la tecnologia. Un ciberactivista tunisià Slim Amamou ho recordava: “La tecnologia connecta, la gent fa la revolució”.

He treballat sempre en un periodisme que es pot etiquetar de “social”: Ràdio Estel, Canal Solidario.org i OneWorld.net van ser els llocs on vaig començar seriosament. Des de 2010 treballo a Amnistia Internacional Catalunya. Enmig, un apassionant període de cinc anys a l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD) de la Generalitat participant de la construcció d’unes polítiques públiques de cooperació, pau i drets humans a Catalunya. I des de 2016 també faig de professor universitari a la UOC, en un màster dels estudis de Ciències de la Informació i la Comunicació.

M’agrada xerrar i escriure. Tinc una afició que a poc a poc em fascina més: escriure contes, relat curt. Al desembre de 2017 vaig publicar el meu primer llibre (amb Viena Edicions, i que va guanyar el Premi Ciutat de Badalona de Narrativa 2016). Ara en preparo un segon i també soc professor de Conte de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès.

Aquest blog parla de drets humans, cooperació i pau, periodisme i comunicació, internet i xarxes socials, activisme i moviments socials i actualitat internacional.

I això d’El Segon Plat? Perquè és el segon blog que obro. I perquè entenent que avui dia  tots rebem massa informació i que ens movem per la delicada línia del risc de saturació (si és que ja no hi som de quatre grapes), aquest blog vol ser un segon plat del menú, un senzill complement reflexiu que tanqui l’àpat però sense enfarfegar.

Espero trobar-vos i que m’hi acompanyeu. Les opinions expressades en el blog són meves i personals i no representen l’organització per a la qual treballo excepte en aquells articles que estan firmats com a portaveu d’Amnistia, publicats en altres espais.

  • Pots saber més de mi a LinkedIn.
  • Pots contactar amb mi a Twitter @danivilaro o e-correu a: danivilaro(arrova)gmail.com

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s